Pentru aluat: • 500 g făină • 250 ml smântână • 2 ouă • 100 g zahăr • 50 g unt • 1 praf de copt • coaja de la o lămâiePentru cremă: • 200 g unt • 150 g zahăr • 100 g nuci măcinate • 2 ouă • 30 g cacao • 30 ml rom • 2 linguri lapte (sau 30 ml apă) • 1 pachețel zahăr vanilat
Mod de preparareAluatul: într-un castron, se amestecă zahărul, untul, smântâna, ouăle, praful de copt și coaja de lămâie, apoi se încorporează făina și se frământă totul 4-5 minute. Din aluatul obținut se ia aproximativ 1/4, se întinde pe masa presărată cu făină și se modelează un sul cu diametrul de 2 cm, care se taie în bucăți de aproximativ 2-3 cm.Din fiecare bucată de aluat se formează biluțe care se așază în tava presărată cu făină, cu o distanță de 3-4 cm între ele. Se coc aproximativ 20-25 de minute la foc mic (nu trebuie să se rumenească foarte tare). După coacere, se lasă să se răcească, apoi se scobesc ușor la bază cu o linguriță, se umplu cu cremă și se lipesc câte două, formând câte o piersică.Crema: se amestecă untul, cacaua, zahărul și ouăle, apoi se încorporează nucile măcinate, laptele și romul. Dacă amestecul obținut nu este suficient de tare, se adaugă o parte din compoziția rămasă prin scobirea piersicilor. Se amestecă totul bine.