Subscribe:

Informație de ultimă oră despre cazul fetiței de 9 ani


Informație de ultimă oră despre cazul fetiței de 9 ani, luată din casă cu mascații. Tribunalul Mehedinți a respins cererea de adopție internațională! Ce a făcut apoi Curtea de Apel Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a reacţionat:
„Deschiderea adopției pentru copilul a cărei situație este mediatizată a fost realizată încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilității copilului, au fost realizate demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România. În cadrul procedurii de adopție aplicate copilului, au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței dar care a refuzat ulterior continuarea procedurii de adopție".Judecătorii de la Tribunalul din Mehedinți au respins cererea de adopție internațională, formulată de familia română stabilită în SUA. Ulterior, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au desființat sentița.prezentanții VeDemJust s-au interesat și pot comunica public următoarele:
- procedura de adopție fusese finalizată. După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români stabilită în SUA; - reprezentanții ANPDC au fost în repetate rânduri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabilă a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratând cu dispreț autoritățile și inducând copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori; - există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Azi s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliție.Judecătorii au hotărât, în 24 aprilie, ca familia din SUA să o adopte. Avocatul L. B., reprezentantul familiei Săcărin, cea care a căștigat procesul, are o soție judecător la Craiova. Este o întreagă caracatiță. Acum două săptămâni a mai venit un avocat din Craiova, C. G. îl cheamă, a cărui soție lucrează, la fel, la judecătoria din Craiova, la școala Sorinei ca să o ia cu forța. Este o mafie.”