Subscribe:

Ce au gasit in curte. Impact emotional

La percheziţiile domiciliare din Caracal, de la casa suspectului, procurorii şi poliţiştii au găsit, în cenuşa aflată într-un butoi metalic, mai multe fragmente de oase calcinate şi 21 bucăţi de dinţi de natură umană. Mai mult, în cenușă erau inele, iar în mașina bărbatului era un cercel al Alexandrei, identificat de mama ei.
– Polițiștii au cerut ajutorul scafandrilor pentru a căuta în lacul din apropierea casei suspectului. După circa 9 ore de căutari, scafandrii s-au retras sâmbătă seara. Surse judicare susțin însă că nu au găsit nimic suspect.
– Apelurile Alexandrei la 112 au venit de pe telefonul mecanicului auto, a declarat avocatul numit din oficiu pentru apărarea lui Gheorghe Dincă.
– În momentul de față nu se poate vorbi de o rețea de crimă organizată în legătură cu tragedia de la Caracal, însă pista nu este eliminată, a spus Giorgiana Hosu, procurorul șef adjunct al DIICOT, care a ajuns duminică dimineață la locuința lui Gheorghe Dincă. Ea a mai spus că ancheta în acest caz este dificilă, deoarece este vorba despre o locație foarte mare „care trebuie luată la milimetru”. În plus, ea a apărat și munca colegilor ei: „Nu cred că se putea mai mult decât atât”.
– Legiștii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de om. Hainele, bijuteriile și firele de păr descoperite în mașina și casa suspectului sunt ale Alexandrei. E a treia zi de percheziții în casa groazei. Anchetatorii caută în continuare probe. La fața locului se află și suspectul.

Emoții

– Alexandru Cumpănaşu, care este preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României și unchi al victimei, i-a acuzat pe polițiști că l-ar fi pus pe tatăl Alexandrei să spargă ușile la descinderi, spunându-i că e bun de plată „dacă fata a fugit cu vreunul”.
– Tot sâmbătă s-a aflat că părinții Alexandrei au fost sunați joi de pe un număr privat pentru a li se spune că fata este bine și a plecat din țară. În același fel, în aprilie, bunicul Luizei Mihaela, o tânără de 19 ani și ea dată dispărută, a fost sunat pentru a i se spune că nepoata lui este bine, în Elveția.
– Lipsa unui cadavru a alimentat speranța părinților. Mama Alexandrei a declarat că speră ca fiica ei să fie în viață, gândindu-se, în primul rând la faptul că suspectul nu a recunoscut nicio faptă.
– Parchetul General a anunțat că autorizația de percheziție a fost emisă la 3:05 și pusă în aplicare la 6:00 dimineața. Un raport al procurorului de caz menționează că mandatele s-au dat ofițerului de serviciu de la Poliție în jurul orei 3:15, acesta spunând că la Poliție nu mai e nimeni.