Subscribe:

De ce se dezlipeste gelul de pe unghie, cauze si remedii



Una dintre cele mai des întâlnite probleme în construcția unghiilor false, o reprezintă întreținerea acestora. Pentru manichiuriste, este un cuvânt simplu care cuprinde mulți ani de experiență, atenție și creativitate în rezolvarea problemelor. În timpul întreținerii unghiilor false pot fi comise foarte multe greșeli ce duc la distrugerea unghiilor. Pentru începătoare, acest lucru este aproape intotdeauna o problemă și va trebui rezolvată, iar situația este stresantă. După realizarea unei intrețineri necorespunzătoare, unghiile prind aer sau se desprind în totalitate, sau mai rau, acestea se rup.
Principala cauză este îndepărtarea într-un mod greșit a materialului. Dacă unghiile crescute au prins aer – este recomandatăîndepărtarea materialului până la unghia naturala. În cazul utilizării pilei electrice gelul se poate îndepărta cu capetele de carbid. Acestea vor îndepărta materialul până la stratul de bază fără să ardă. Gelul desprins se va îndepărta pilind materialul de la marginea prinsă spre marginea desprinsă pentru a nu agresa unghia naturală și pentru a evita aderența slabă a unghiei subțiate.
Putem utiliza pila electrică și pentru îndepărtarea pielițelor, utilizând freza de carbid pentru pielițe la o rotatie redusă. Dacăeste necesar, utilizați forfecuța pentru cuticule pentru a îndepărta rămășițele de pielițe. Dacă este cazul, folosiți o pilă de 180 pentru uniformizarea suprafeței unghiei, dupa care scurtați și formați marginea liberă a unghiei. După deprafuirea totala al unghiilor, aplicati nail prep, apoi primer cu acid si/sau fara acid.
Greșelile tipice a începătoarelor pot fi aplicarea soluțiilor pregătitoare fară să acorde timpul necesar pentru evaporarea acestora, dintre care doar primer-ul fără acid nu are nevoie de timp de evaporare. Aplicati o cantitate corectă din soluțiilepregătitoare, deoarece aplicarea în exces poate duce la deslipirea unghiilor
O greșeală destul de importantă mai poate fi curățarea și îndepărtarea necorespunzătoare a unghiei naturale crescute sub construcție. Unghiile naturale trebuie să fie perfecte sub construcție.

O altă greșeală poate fi aceea de a usca gelurile intr-o lampă cu tuburi învechite, deoarece se poate întâmpla ca tehnicianul să lucreze corespunzător, dar clientele să revină cu unghiile desprinse. Este recomandată curațarea sau chiar schimbareaperiodică a tuburilor UV..

Vă recomandăm să fiți mereu atente la detalii, să vă străduiți să realizați unghii frumoase și rezistente